Geïnteresseerd in Pilates of Total Body workout? Bekijk snel onze MeerFit site.

Bodytec

20 minuten sporten staat gelijk aan drie uur fitness

Hoe?

Bij een Bodytec training maken we gebruik van EMS, Electro Muscle Stimulation. EMS zijn kleine elektrische impulsen die de spieren stimuleren om zich aan te spannen. Deze elektrische impulsen zorgen voor een intensieve full-body workout waarbij alle belangrijke spiergroepen (armen, benen, billen, buik, borst en de gehele rug) tegelijkertijd worden getraind. Dit geldt ook voor de dieper gelegen spieren. Doordat spiervezels maximaal geactiveerd worden (90% t.o.v. 30% wat bereikt wordt in de sportschool) creëren we sneller resultaat. Daarnaast resulteren trainingen in een betere doorbloeding, actieve aansturing van de spieren (coördinatie bevorderend), stabielere stofwisseling en gezondere en gladdere huid.

Wie?

De training is voor iedereen geschikt vanaf 16 jaar tot een leeftijd waarop u mobiel bent. De trainingen worden individueel, op niveau, afgestemd. Dit betekent dat zowel beginners als topsporters effectief kunnen trainen met bodytec. U kunt zeer gericht trainen, afvallen, revalideren of gewoon lekker bewegen. Voor ouderen is het ook een zeer geschikte training. Dit omdat er geen belasting op de gewrichten plaatsvindt en het reactievermogen van de spieren ten goede komt.

Waarom?

Wij maken gebruik van het Duitse merk Miha Bodytec, de beste op het gebied van EMS apparatuur. Deze apparatuur is gebaseerd op jarenlang onderzoek en uitgebreid getest. Dit is ook te zien aan het gebruik van Miha Bodytec door topsporters. Bijvoorbeeld FC Bayern München en atleet Usain Bolt trainen met Bodytec. En sinds kort zelfs onze eigen Koningin Maxima.

Door elektrische stimulatie wordt het prestatievermogen van het gehele lichaam verhoogd. Dit is binnen korte tijd merkbaar én zichtbaar. Door de Bodytec training wordt het lichaam bewezen sterker, sneller en fitter zonder dat je eerst extra kilo’s spiermassa moet ontwikkelen.

Onze trainingen worden gegeven door gediplomeerde, EMS gecertificeerde en enthousiaste personal trainers die samen met u aan de slag gaan om uw persoonlijke doel te bereiken. Wij hebben beschikking over twee apparaten wat inhoudt dat er maximaal twee mensen tegelijk sporten. Hierdoor kan de trainer zeer gericht te werk gaan. U wordt daardoor optimaal begeleid in uw bewegingen en houdingen. Trainingen aangepast aan uw nivea, wat leidt tot op maat gemaakte trainingen.

De voordelen op een rij:

  • Je lichaam in vorm krijgen in slechts 20 minuten tijd
  • Verbrandende en figuur corrigerende training
  • Kracht en reactievermogen bevorderend (valpreventie bij senioren)
  • Gladde, stevige huid wat ook resulteert in vermindering van de cellulitis
  • Betere doorbloeding, stabielere stofwisseling en afvoering van afvalstoffen
  • Persoonlijke aandacht
  • Effici├źnte en effectieve full-body workout
  • Miha Bodytec voldoet als enige aan de DIN norm 33961-5 voor EMS training
Net als bij iedere andere trainingsvorm is het essentieel dat er regelmatig wordt getraind om een blijvend effect te realiseren.

Korte introductie Bodytec