Geïnteresseerd in Pilates of Total Body workout? Bekijk snel onze MeerFit site.

Sportvasten

Switch van suiker- naar vetverbranding

Ben jij op zoek naar een methode om fitter, gezonder, energieker en slanker te worden? Met als bonus een betere conditie? Dan is sportvasten wat voor jou. Misschien heb je de term al wel eens voorbij horen komen. Sportvasten is een wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode waarbij het voornaamste doel is het verbeteren van je sportprestaties. In een periode van tien dagen streven we naar het maken van een ‘metabolic switch’: de overgang van suiker- naar vetverbranding. Doordat je spieren meer energie uit vet en minder uit suikers gaan halen, verbeteren je sportresultaten, voel je je fitter en wordt gewichtsverlies gestimuleerd (vrouwen verliezen gemiddeld 2-4 kg en mannen verliezen gemiddeld 3-6 kg).

‘Switch van suiker- naar vetverbranding en word slanker, vitaler, gezonder met een betere conditie’

Samen met Sportvasten Coach Sharon van der Meer ga je tien dagen aan de slag. De belangrijkste onderdelen van de Sportvastenkuur zijn: sporten, vasten en speciale voedingssupplementen. Grofweg ziet de kuur er als volgt uit:

  1. De eerste 3 dagen bouw je je voeding af.
  2. Vervolgens ga je 2 tot 3 dagen ‘sap’vasten.
  3. De laatste 4 dagen bouw je je voeding weer gecontroleerd op.

Dit combineer je elke dag met een 30 minuten cardiotraining. Na de Sportvastenkuur voel jij je als herboren en kan je nieuwe lifestyle beginnen!

Prepare for the switch

Als je lichaam nog niet klaar is om te Sportvasten, omdat je basis voedingsschema nog niet voldoende is, gaan we deze eerst naar een hoger niveau brengen. Samen met onze voedingsconsultent Angelo ga je aan de slag met voeding, meer informatie hierover zie je op onze site onder het kopje: voeding à voedingsconsult.

Make the switch

Heb je al een goede voeding en basis conditie? Dan kun je direct starten met 10- daagse Sportvastenkuur ofwel de “Make The Switch” fase. Deze begeleiding bestaat onder meer uit een face-to-face intake gesprek en begeleiding tijdens de kuur. Verder ontvang je een op maat gemaakt persoonlijk protocol en de benodigde voedingssupplementen die je tijdens het Sportvasten nodig hebt. Naast je dagelijkse 30 minuten cardiotraining train je in deze 10-dagen 2x bij Bodytec. 

Kosten: €249

Keep the switch

Met het Keep The Switch na-traject kun je gemakkelijk jouw Sportvasten resultaten onderhouden. De naam ‘Keep The Switch’ verwijst naar het vasthouden van de switch, zodat jouw lichaam in de vetverbranding blijft. Op persoonlijk niveau geven wij tips mee om de resultaten zo goed mogelijk te houden.

Ook kan het gebeuren dat je weer een beetje terugvalt in je oude patronen. Niet erg, met een 1-daagse sportvastenkuur zit je zo weer op de goede weg.

Kosten: €80

Repeat the switch

Repeat the switch is speciaal voor diegene die al eens een sportvastenkuur gedaan heeft.

Kosten: €209

Geïnteresseerd, zijn er toch nog wat vragen of gaan we gewoon meteen starten? Mail dan naar sportvasten@meerfit.nl

Hoe werkt sportvasten?